Vloerverwarming en onderhoud van laminaat

De laatste jaren is vloerverwarming steeds meer in de mode geraakt. Er zijn nieuwbouwprojecten waarbij de woningen al standaard voorzien zijn van vloerverwarming. Laminaat is een vloerbedekking die wél goed samengaat met vloerverwarming, maar er zijn wel voorwaarden.

 

Als u dit artikel leest dan bevindt u zich waarschijnlijk in één van de volgende fases:

Oriënteren over vloerverwarming en vloersoorten

  • U bent nog niet zeker of u een laminaatvloer gaat aanschaffen en u bent met name opzoek naar wat basis informatie over vloerverwarming en laminaatvloeren zoals het rendement van vloerverwarming.

Download dan in ieder geval hieronder de brochure met meer informatie over vloerverwarming en vloersoorten.

U heeft al voor een laminaatvloer gekozen en wilt uitgebreide informatie over de toepassing vloerverwarming

  • U weet zeker dat u een laminaatvloer wilt aanschaffen en wilt diepgaande informatie over de verschillen tussen de merken, de verschillende ondergronden en nog meer zaken zodat u de juiste laminaatvloer kunt uitkiezen.

Als dit het geval is download dan hieronder onze brochure of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ontdek waar u op moet letten tijdens het uitkiezen van een vloer

Gratis brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vloerverwarming en laminaatvloeren

+ Ondervloer laminaat en vloerverwarming

Voor de meeste laminaatvloeren, zeker de modernere en nieuwere, geldt dat ze goed te combineren zijn met vloerverwarming. Hiervoor raden we echter wel het gebruik van een speciale ondervloer die specifiek geschikt is voor vloerverwarming. Wij voorzien u graag van meer informatie.

+ Logo vloerverwarming en laminaat

343

Het is belangrijk om bij de aankoop van laminaat te letten op het logo links. Dit logo geeft aan of de warmte kan opstijgen en dus niet wordt belemmerd door de vloerbedekking.

 

+ Ons advies betreft vloerverwarming en laminaat

Het gebruik van standaard laminaat raden wij sterk af. Op de markt bestaan er vele merken die geschikt zijn voor vloerverwarming. Dit soort laminaat is dunner dan het standaard laminaat. Daarnaast geleidt laminaat, dat gemaakt is voor vloerverwarming, beter de warmte in een ruimte. Er zijn daarom geen radiotoren nodig en een ondervloer is dan ook niet nodig.

Onderhoud van laminaatvloeren

+ Hoe slijtvast is laminaat?

Laminaat is een uiterst slijtbestendige vloerbekleding. Alle laminaatvloeren zijn voorzien van een toplaag die ze ook zeer krasbestendig maakt. Maar scherpe voorwerpen kunnen wel ongewenste krassen  veroorzaken; iets om goed bij stil te staan wanneer u een laminaatvloer aanlegt. Beschermviltjes op stoelen en tafels vormen een aan te raden bescherming en met een goede deurmat houdt u kleine steentjes buiten. Bij bureaustoelen raden we zachte wieltjes aan. Dan zult u onbezorgd en jarenlang van uw laminaatvloer kunnen genieten.

+ Ben ik veel tijd kwijt aan het onderhoud van laminaat?

Één van de redenen dat veel mensen voor laminaat kiezen, is dat het eenvoudig te onderhouden is, dit kost u nauwelijks tijd en moeite. De beste manier om laminaat regelmatig schoon te houden is door te stofzuigen met een zachte borstel, en/of er met een wasbaar microvezeldoekje overheen te gaan – zo wordt ook het vuil in de groeven verwijderd. Vastzittend vuil kun je verwijderen met een vochtige (niet al te natte!) doek. Voor de periodieke schoonmaak zijn speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar. Een keer per maand licht vochtig onderhoud is daarbij voldoende. Erg belangrijk om op te letten bij het onderhouden van uw laminaatvloer is dat er geen vocht of water op de vloer blijft staan.

+ Laminaat en zware voorwerpen

Ja, een laminaatvloer is zeer bestendig tegen zware voorwerpen. Daarbij is het echter wel een belangrijke voorwaarde dat ondervloer ‘drukvast’ is (m.a.w. dat de ondervloer zijn veerkracht en weerstand over de jaren behoudt). Ook is het belangrijk om de belasting zoveel mogelijk te spreiden en zogenaamde ‘puntbelasting’, zeer zware belasting op één punt,  te voorkomen. Dan is zelfs een zeer zwaar voorwerp als een waterbed of boekenkast geen probleem voor uw laminaatvloer.

Vrijblijvend adviesgesprek met onze experts?

Boek dan een afspraak en kom langs bij onze showroom