Voordelen en nadelen van laminaat vloeren

Laminaat heeft zoveel voordelen dat het lastig kiezen is welke nu precies het grootst is. De prijs-kwaliteitverhouding is in ieder geval uitstekend; een hoogwaardige laminaatvloer gaat bovendien gemakkelijk 25 jaar mee. Maar ook de vocht- en krasbestendigheid en het onderhoudsgemak zijn grote voordelen.

 

 

Ontdek waar u op moet letten tijdens het uitkiezen van een vloer

Gratis brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van laminaat

+ Prijs- kwaliteitverhouding laminaat

Een belangrijke reden waarom veel mensen voor laminaat kiezen, is de uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Het is beduidend minder kostbaar dan bijvoorbeeld een parketvloer. Toch is laminaat zeer duurzaam en gaat het tot wel 25 jaar mee. De afgelopen jaren is het ontwerp van laminaat bovendien volop in ontwikkeling, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit steeds verder is geoptimaliseerd. Bekijk ons assortiment voor meer informatie.

+ Stijlvast en vochtbestendig

Laminaat is over het algemeen zeer slijtvast en krasbestendig dankzij de ijzersterke toplaag. Ook vocht vormin principe geen bedreiging; geen zorgen dus wanneer er een glas water om gaat. En ook bij het schoonmaken is dit een uitkomst! De nieuwere laminaatvloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming.

+ Ondervloer

Een goede houten vloer kan veel verdragen, mits deze goed onderhouden wordt. De ondervloer is daarbij van groot belang. Deze dient egaal en bovenal vochtvrij te zijn.

+ Herstelbaar

Een groot voordeel van hout ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat, is dat beschadigingen aan een houten vloer vrijwel altijd te repareren zijn. Laminaat is bij krassen en putten nooit meer perfect te herstellen. Een houten vloer kan echter altijd afgeschuurd worden en is daarna weer zo goed als nieuw.

Bezoek onze showroom houten vloeren in Rotterdam voor meer advies!

Nadelen van Houten vloeren

– Drie bekende nadelen van laminaat

  • Een laminaatvloer zorgt sneller voor geluidshinder, maar met de juiste ondervloer is dit bezwaar voor een groot deel weg te nemen.
  • Een laminaatvloer voelt harder en minder warm aan.
  • Krassen of beschadigingen zijn lastig te herstellen. Meestal betekent dit dat complete panelen moeten worden vervangen. Bij kleinere beschadigingen biedt een kleurpasta soms uitkomst

Vrijblijvend adviesgesprek met onze experts?

Boek dan een afspraak en kom langs bij onze showroom

Snel contact
Bel mij terug
E-mail ons
Kopje koffie?