Heb je eventuele vragen? kijk hier onder of ze erbij staan. Als je vraag er niet bij staat kun je hem onderaan de pagina stellen.

Vragen over laminaat vloeren

Wat is het grootste voordeel van een Laminaat vloer?

Laminaat heeft zoveel voordelen dat het lastig kiezen is welke nu precies het grootst is. De prijs-kwaliteitverhouding is in ieder geval uitstekend; een hoogwaardige laminaatvloer gaat bovendien gemakkelijk 25 jaar mee. Maar ook de vocht- en krasbestendigheid en het onderhoudsgemak zijn grote voordelen.

Bestaat laminaat uit echt hout?

Laminaat heeft de uitstraling van echt hout (of echte tegels) maar is gemaakt van houtvezels en kunststof. Een kwalitatief hoogwaardige laminaatvloer bestaat uit vier lagen: een toplaag, dessinlaag, een drager van houtvezels en een kunststof onderlaag.

Hoe slijtvast is laminaat?

Laminaat is een uiterst slijtbestendige vloerbekleding. Alle laminaatvloeren zijn voorzien van een toplaag die ze ook zeer krasbestendig maakt. Maar scherpe voorwerpen kunnen wel ongewenste krassen  veroorzaken; iets om goed bij stil te staan wanneer u een laminaatvloer aanlegt. Beschermviltjes op stoelen en tafels vormen een aan te raden bescherming en met een goede deurmat houdt u kleine steentjes buiten. Bij bureaustoelen raden we zachte wieltjes aan. Dan zult u onbezorgd en jarenlang van uw laminaatvloer kunnen genieten.

Ben ik veel tijd kwijt aan het onderhoud van mijn laminaatvloer?

Één van de redenen dat veel mensen voor laminaat kiezen, is dat het eenvoudig te onderhouden is, dit kost u nauwelijks tijd en moeite. De beste manier om laminaat regelmatig schoon te houden is door te stofzuigen met een zachte borstel, en/of er met een wasbaar microvezeldoekje overheen te gaan – zo wordt ook het vuil in de groeven verwijderd. Vastzittend vuil kun je verwijderen met een vochtige (niet al te natte!) doek. Voor de periodieke schoonmaak zijn speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar. Een keer per maand licht vochtig onderhoud is daarbij voldoende. Erg belangrijk om op te letten bij het onderhouden van uw laminaatvloer is dat er geen vocht of water op de vloer blijft staan.

Voor welke ruimten in huis en kantoor is een laminaatvloer geschikt?

Laminaat is geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis, kantoor en andere (openbare) gelegenheden. De toepassing in vochtige en natte ruimtes zoals sauna’s, badkamers en doucheruimtes is niet aan te raden omdat het vele vocht schade kan veroorzaken. In keukens zijn laminaatvloeren wel zeer geschikt; laminaat met een hoge slijtbestendigheid is hierbij wel aangeraden omdat de keuken een van de meest intensief gebruikte ruimtes in het huis is.

Kan ik mijn laminaatvloer zelf leggen?

Voor de (ervaren) doe-het-zelver is een laminaatvloer vrij eenvoudig zelf te leggen. Vloerenwinkel.nl geeft u graag advies wanneer u zelf aan de slag wilt gaan. Een andere mogelijkheid is om de laminaat vloer te laten leggen door een professional. Deze keuze maken steeds meer mensen; begrijpelijk want zo is het beste resultaat gegarandeerd.

Is laminaat geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming?

Voor de meeste laminaatvloeren, zeker de modernere en nieuwere, geldt dat ze goed te combineren zijn met vloerverwarming. Hiervoor raden we echter wel het gebruik van een speciale ondervloer die specifiek geschikt is voor vloerverwarming. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Is een laminaatvloer bestendig tegen zware voorwerpen?

Ja, een laminaatvloer is zeer bestendig tegen zware voorwerpen. Daarbij is het echter wel een belangrijke voorwaarde dat ondervloer ‘drukvast’ is (m.a.w. dat de ondervloer zijn veerkracht en weerstand over de jaren behoudt). Ook is het belangrijk om de belasting zoveel mogelijk te spreiden en zogenaamde ‘puntbelasting’, zeer zware belasting op één punt,  te voorkomen. Dan is zelfs een zeer zwaar voorwerp als een waterbed of boekenkast geen probleem voor uw laminaatvloer.

Is een laminaatvloer geschikt voor een huis met huisdieren?

Ja, een laminaatvloer is zeker geschikt voor huishoudens en andere gebouwen waar huisdieren rondlopen. De vloer is immers zeer hygiënisch en goed schoon te houden. Wel is het aan te raden om de nagels van bijvoorbeeld honden en katten regelmatig te knippen, zodat het risico op krassen zoveel mogelijk beperkt wordt.

Wat moet ik doen als mijn laminaatvloer beschadigt raakt, bijvoorbeeld door een naaldhak of verfsporen?

Kleine beschadigingen aan het laminaat, zoals putjes en krasjes, kunnen meestal opgevuld worden met speciaal daartoe ontwikkelden producten. Voor verf- en inktsporen zijn speciale reinigingsmiddelen beschikbaar. Wij adviseren u graag welk product voor uw laminaatvloer geschikt is. Bij grotere beschadigingen heeft laminaat het voordeel dat er altijd één (of meerdere) panelen vervangen kunnen worden, zelfs midden in een vloer. Ook hierover adviseren wij u graag.

Heeft mijn laminaatvloer een ondervloer nodig en zo ja, welke?

Laminaat heeft altijd een ondervloer nodig. Die dient niet alleen om de ondergrond te nivelleren en eventuele kleine oneffenheden weg te werken, maar is ook belangrijk met oog op het geluids- en gevoelscomfort. Wij geven u graag een advies op maat.

Vragen over Houten vloeren

Wat zijn de grootste voordelen en nadelen van een houten vloer?

Hout is en blijft een natuurproduct en daarmee is zowel het grootste voordeel als nadeel genoemd. Een houten vloer is altijd uniek en geeft elke ruimte een ongeëvenaarde sfeer. Het nadeel is dat u rekening zult moeten houden met de seizoenen: bij droogte kan een houten vloer iets krimpen en bij warmte en vocht juist uitzetten. Tijdens het leggen van de vloer moet daarmee rekening gehouden worden. Een ander voordeel van een houten vloer is dat deze veel kan verdragen en jarenlang meegaat, mits deze goed onderhouden wordt. Beschadigingen zijn bovendien eenvoudig te repareren.

Hoe schadelijk is vocht voor mijn houten vloer?

Een houten vloer is erg vochtbestendig. Zolang het vocht direct wordt opgeruimd, levert dit geen schade op.

Hoe kras- en schadebestendig is een houten vloer?

Een houten vloer is een zeer duurzame vloer die jaren meegaat. Bijkomend voordeel is dat de vloer met de jaren steeds karaktervoller wordt. Een kwalitatief hoogwaardige houten vloer kan zeer veel verdragen, mits deze goed onderhouden wordt. Een groot voordeel (ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat) is dat eventuele beschadigingen goed te repareren zijn. De houten vloer kan afgeschuurd worden en is daarna weer zo goed als nieuw.

Mag ik een houten vloer aanleggen in een appartement?

Een houten vloer straalt bijzonder veel karakter uit; daarmee geeft u elke ruimte een unieke sfeer. Aan het leggen van een houten vloer in appartementen zijn wel enkele regels verbonden, zo moet er een goedgekeurde geluidsdempende vloer onder aangelegd worden. Dit voorkomt geluidsoverlast. Wij voorzien u graag van alle informatie die geldt voor uw specifieke situatie.

Hoe schadelijk is vocht en water voor mijn laminaatvloer?

Een laminaatvloer is zeer vochtbestendig, mits u het vocht direct verwijderd. Het is dus geen probleem als er een keer een glas omgaat!  Langdurig stilstaand water op de laminaatvloer dient altijd vermeden te worden.

Hoe onderhoud ik mijn houten vloer en hoeveel tijd kost me dat?

Om jarenlang van uw prachtige houten vloer te kunnen genieten, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Regelmatig stoffen en/of stofzuigen is daarin een eerste stap. Reinig de vloer met speciale onderhoudsmiddelen voor houten vloeren – wij voorzien u graag van een advies op maat.

Hoe lang duurt het om een houten vloer in mijn huis te laten leggen?

Hoe lang het duurt om in uw woning een houten vloer te leggen, hangt af van het vloeroppervlak. Wij komen graag bij u langs voor een nadere inspectie en geven u daarna een advies op maat.

Is het mogelijk om in mijn keuken een houten vloer te plaatsen?

Een houten vloer kan ook in de keuken aangelegd worden; vocht is namelijk geen direct probleem als het maar meteen opgeruimd wordt.

Kan een houten vloer gecombineerd worden met vloerverwarming?

Ja, dit is voor veel soorten houten vloeren mogelijk. Er zijn echter wel enkele punten waar goed op gelet moet worden. Zo moet er rekening mee gehouden worden dat hout bij hoge temperatuur zal krimpen. Ook is niet elke houtsoort hiervoor geschikt. We voorzien u graag van meer informatie over uw specifieke situatie.

Vragen over PVC vloeren

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een PVC vloer?

Een zeer aantrekkelijk aspect van een PVC vloer is de prijs-kwaliteitverhouding. Een mooie nieuwe PVC vloer past daardoor binnen elk budget en heeft ook nog eens een lange levensduur. Wat PVC tot slot onderscheidt van bijvoorbeeld laminaat of hout (die vaak ‘klakkende’ geluiden voortbrengen), is dat het zeer geluidsdicht is.

Van welk materiaal is een PVC vloer gemaakt?

PVC is de afkorting van polyvinylchloride, een materiaal dat bestaat uit 43 procent aardolie en 57 procent zout. Het materiaal is van nature hard en breekbaar maar dankzij de toevoeging van zogenaamde ‘weekmakers’ wordt het materiaal soepel gemaakt. PVC vloeren zijn opgebouwd uit een aantal lagen, waarvan in ieder geval een onderlaag, tussenlaag, het dessin en de toplaag. De kwaliteit van PVC is de laatste jaren zo verbeterd dat een PVC vloer met het blote oog vaak nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.

Hoe duurzaam, krasbestendig en slijtvast is PVC?

PVC is een zeer slijtvast materiaal dat jaren meegaat. De dikte van de toplaag speelt hier uiteraard een rol in; hoe dikker de toplaag, hoe langer uw PVC vloer mee zal gaan. Het plaatsen van viltdopjes onder stoelen en tafels raden wij echter wel aan, om mogelijke krassen te voorkomen. Pas echter op met rubber, want rubber kan uw PVC vloer permanent beschadigen. Vermijdt u daarom liever rubber matten of meubels met rubberen wieltjes of pootjes.

Hoe geluidsvriendelijk is een PVC vloer?

Een groot voordeel van een PVC vloer ten opzichte van hout, parket en tegelvloeren, is dat een PVC vloerbedekking geen vervelende geluidsoverlast veroorzaakt.

Kan een PVC vloer gebruikt worden in ruimtes met vloerverwarming?

Ja, een PVC vloer is zeer compatibel met vloerverwarming en geleidt bovendien uitstekend. We voorzien u graag van meer advies dat is toegesneden op uw specifieke situatie.

Hoe onderhoud ik mijn PVC vloer?

PVC vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. De meeste PVC vloeren zijn voorzien van een PU beschermlaag. Deze zorgt ervoor dat u jarenlang plezier heeft van uw vloer.  U reinigt de vloer eenvoudig door te dweilen met een uitgewrongen dweil, te vegen of te stofzuigen. Dat vergt nauwelijks tijd en moeite!

Kan ik een PVC vloer plaatsen in een vochtige ruimte zoals badkamer, keuken en toilet?

Ja, u kunt voor uw badkamer, keuken of toilet gebruik maken van een PVC vloer. De vloeren zijn zeer vochtbestendig, mits er niet lange tijd vocht op de vloer blijft staan. Verder zijn PVC vloeren zeer geschikt voor woonkamers, slaapkamers en openbare of zakelijke ruimtes.

Aan welke eisen moet de ondervloer voldoen voor ik er een PVC vloer op kan plaatsen?

De ondervloer moet droog, schoon, stabiel en glad zijn.

Stel hier je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.