Laminaatvloeren Rotterdam – oersterk en veelzijdig

Kom langs bij Vloerenwinkel voor een vrijblijvend adviesgesprek op maat

Neem gerust de offerte van een concurrent mee 😉

Bekijk ons uitgebreide assortiment laminaat vloeren van A-kwaliteit en ontdek waarom wij uitgegroeid zijn tot dé vloeren speciaalzaak in de regio Rotterdam. Maak een afspraak met een van onze specialisten zodat wij u direct alle aandacht kunnen geven, of loop spontaan binnen in onze showroom in Hoogvliet.

Wat is laminaat precies?

Laminaat is tegenwoordig zeer populair. Maar wist je dat deze vloerensoort pas in 1977 geïntroduceerd werd? Laminaat bestaat uit losse planken die aan elkaar bevestigd worden door middel van lijm of een kliksysteem. Kwalitatief hoogwaardig laminaat bestaat uit vier lagen: een toplaag, dessinlaag, een drager en een kunststof onderlaag.

1. De toplaag versterkt en beschermt het laminaat tegen verkleuring en slijtage. Vaak is in deze laag een houtstructuur gewalst die zorgt voor een realistisch houteffect.

2. Onder de toplaag zit een dessinlaag waarop bijvoorbeeld een houtnerfprint is afgedrukt. De decorlaag geeft uw laminaat een eigen stijl.

3. De derde laag, de drager, bestaat uit houtvezels die onder hoge druk op elkaar zijn geperst. Dit garandeert de sterkte en stabiliteit van het laminaat.

4. De kunststof onderlaag bestaat uit melamine. Dit beschermt het laminaat van onderaf, tegen vocht bijvoorbeeld.

Belangrijke zaken om te weten over laminaat

Onderhoud van je laminaatvloer

Schoonmaken van laminaat

Zand, stof en vuil kunnen krassen in het laminaat veroorzaken. Daarom is een regelmatige stofzuig- of bezembeurt belangrijk. Ook een droge dweil zoals Swiffer is hiervoor een goed gereedschap. Aangeraden is om dit minimaal 2 keer per week te doen.

Schoonhouden van laminaat

De aangeraden frequentie voor een vochtige schoonmaakbeurt is minimaal 1 keer in de weken. Met behulp van een (goede!) laminaatreiniger en uitgewrongen dweil of doek behaal je het beste resultaat. Droog de vloer altijd na met een katoenen doek, dit voorkomt een doffe glanslaag op uw laminaat.

Zaken die je laminaat kunnen schaden

Gebruik nooit lak, wax of poetsmiddel om uw laminaat te reinigen. Het aanbod van schoonmaakmiddelen is groot, maar de verschillen in kwaliteit zijn groot. Sommige middeltjes doen zelfs meer kwaad dan goed.. De experts van Vloerenwinkel.nl geven u graag een optimaal advies.

Onderhoud van laminaat

Klik op de link mocht u meer willen weten over het onderhoud van laminaat.

De voordelen van een laminaatvloer

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Een belangrijke reden waarom veel mensen voor laminaat kiezen, is de uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Het is beduidend minder kostbaar dan bijvoorbeeld een parketvloer. Toch is laminaat zeer duurzaam en gaat het tot wel 25 jaar mee. De afgelopen jaren is het ontwerp van laminaat bovendien volop in ontwikkeling, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit steeds verder is geoptimaliseerd.

Slijtvast en vochtbestendig

Laminaat is over het algemeen zeer slijtvast en krasbestendig dankzij de ijzersterke toplaag. Ook vocht vormin principe geen bedreiging; geen zorgen dus wanneer er een glas water om gaat. En ook bij het schoonmaken is dit een uitkomst! De nieuwere laminaatvloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming.

Veelzijdig: van robuust tot elegant

Dankzij de mogelijkheden die onder meer de dessinlaag en toplaag bieden, is laminaat een zeer veelzijdige vloerbedekking. Van robuust en stoer tot elegant en tijdloos: het is allemaal mogelijk. Denk aan verschillende structuren (houtnerf, reliëf en natuurgetrouw reliëf bijvoorbeeld), materialen (diverse houtsoorten, natuursteen), kleuren en bewerkingsprocédés. De verschillende looks zijn van fotografische precisie en ogen daarom zeer natuurgetrouw!

Voor- en nadelen laminaat

Klik op de link mocht u meer willen weten over de voordelen en nadelen van laminaat.

Let op de volgende zaken bij het kiezen van laminaat

De dikte van het laminaat

Over het algemeen geldt: hoe dikker het laminaat, hoe stabieler het is. Ook het ‘geluid’ van het laminaat is gebaat bij dikte, het klinkt dan alsof u op echt hout loopt.

Dikte van de toplaag

De dikte van de toplaag. Goedkoper laminaat heeft overhet algemeen een dunnere toplaag. Daardoor zal de vloer sneller slijten.

De kwaliteitsaanduiding

De kwaliteit van de laminaatvloer wordt aangeduidt met een nummer tussen 21 en 34. Het eerste cijfer wijst op het gebruiksdoel (2 = huishoudelijk, 3 = commerciëel, zoals horeca of kantoorgebouwen). Het tweede cijfer geeft aan hoe intensief de laminaatvloer gebruikt kan worden (1 = licht, 2 = normaal, 3 = intensief, 4 = zeer intensief).

Met of zonder V-groef

De meeste laminaatsoorten zijn te verdelen in laminaat mét een V- groef of zonder V-groef. Laminaat met een V-groef heeft een realistischer hout-uitstraling. Bovendien zijn eventuele hoogteverschillen of oneffenheden tussen de planken veel minder zichtbaar. Wil je juist een vloer die één geheel vormt? De planken van laminaat zonder V-groef sluiten naadloos op elkaar aan.

Vloerverwarming

Klik op de volgende link mocht u meer willen weten over vloerverwarming en laminaat.

Download onze checklist voor het kiezen, leggen en onderhouden van uw laminaat

Brochure aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bestel

Diverse soorten Berry Floor Laminaat voor maar €16,95

Benieuwd naar welke merken we hebben?

Klik hier onder op de logo’s voor meer informatie

Wij leveren onderstaande merken

Trendline


Wat doet Vloerenwinkel voor uw laminaat?


Deskundig advies


De Vloerenwinkel (laminaatvloeren Rotterdam) bestaat al sinds 2003 en groeide in de tussenliggende jaren uit tot een begrip in de vloerenbranche, voor professionals en particulieren. De succesformule richt zich op de unieke combinatie van:

 • Specialisatie in laminaat en parket
 • A-kwaliteit producten
 • Altijd de scherpste prijzen
 • Deskundige informatie en begeleiding
 • Concurrerende legprijzen
 • Een geoefend oog voor trends en nieuwe ontwikkelingen

Zelf plaatsen of laten leggen?


Laminaat heeft als kenmerk dat het voor de (ervaren) doe-het-zelver redelijk eenvoudig zelf te plaatsen is. Recente innovaties hebben het lijmen overbodig gemaakt, de planken zijn in elkaar te klikken. Vloerenwinkel.nl geeft u graag advies wanneer u besluit zelf aan de slag te gaan met uw laminaat vloer.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de laminaatvloer te laten leggen door een professional. Begrijpelijk, want op die manier is het beste resultaat gegarandeerd. Vloerenwinkel.nl is zeer ervaren in het leggen van laminaatvloeren en wij geven u graag een vrijblijvende offerte op maat. Wilt u meer weten over het laten leggen van uw laminaat vloer? Neem hier contact met ons op!


Bezorgen en garantie


Vloerenwinkel.nl bezorgt uw laminaat bij u thuis, mits binnen een straal van 20 kilometer van de vestiging waar u de bestelling heeft geplaatst. Dit geldt bijvoorbeeld voor laminaatvloeren die besteld zijn in Rotterdam.

Bij een grotere afstand wordt in overleg een bezorgvergoeding tegen kostprijs afgesproken. Natuurlijk kunt u het laminaat ook zelf ophalen. De garantie op door u aangeschafte artikelen bij Vloerenwinkel.nl is geheel in overeenstemming met de garantie die door de desbetreffende fabrikant wordt gegeven.


Laat u inspireren en bekijk hier ons laminaat

Prijzen

Onze laminaat legservice omvat de volgende standaarddiensten. Mocht u aanvullende diensten zoeken of meer informatie willen, neem dan contact met ons op. Wij denken met u mee en stellen graag een vrijblijvende offerte op maat voor u op.

 • Leggen + Plakplint € 7,50 per m2
 • Leggen + Overzet € 8,50 per m2
 • Leggen + Plaatsen massieve plint € 9,50 per m2
 • Leggen PVC zwevend € 6,50 per m2(7,50 per m2 voor Coretec)
 • Leggen PVC + egaliseren + lijmen – Prijs in overleg


Vragen? Mail ons!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laminaat Vloeren in Rotterdam - Contact

010 4723200

info@vloerenwinkel.nl

Maandag: 09.00 tot 17.30 Dinsdag: 09.00 tot 17.30 Woensdag: 09.00 tot 17.30 Donderdag: 09:00 tot 17:30 Vrijdag: 09.00 tot 20.00 Zaterdag: 09.00 tot 17.00

Mandenmakerstraat 76
3194 DG Hoogvliet (Rotterdam)
KVK: 24040462

Vloerenwinkel ligt in de buurt van:

Gouda

Vloerenwinkel ligt ongeveer 20 km van Gouda vandaan. Vloerenwinkel staat bekend als de voordeligste vloerenspecialist van Zuid-Holland. De voordeligste laminaatvloeren van Gouda en omstreken vindt u bij Vloerenwinkel. Wij bezorgen uw bestelde laminaatvloeren gratis in Gouda. Kom naar onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek en neem gerust de offerte van de concurrent mee.

Km afstand vanuit Gouda: 20
Reistijd vanuit Gouda: 20 minuten
Reistijd openbaar vervoer: 1 uur
Laminaatvloeren laten bezorgen in Gouda: Gratis

Schiedam

Vloerenwinkel ligt ongeveer 12 km van Schiedam vandaan. Vloerenwinkel staat bekend als de voordeligste vloerenspecialist van Zuid-Holland. De voordeligste laminaatvloeren van Schiedam en omstreken vindt u bij Vloerenwinkel. Wij bezorgen uw bestelde laminaatvloeren gratis in Schiedam. Kom naar onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek en neem gerust de offerte van de concurrent mee.

Km afstand vanuit Schiedam: 12
Reistijd vanuit Schiedam met de auto: 15 minuten
Reistijd openbaar vervoer: 21 minuten
Laminaatvloeren laten bezorgen in Schiedam: Gratis

Zwijndrecht

Zwijndrecht

Vloerenwinkel ligt ongeveer 25 km van Zwijndrecht vandaan. Vloerenwinkel staat bekend als de voordeligste vloerenspecialist van Zuid-Holland. De voordeligste laminaatvloeren van Zwijndrecht en omstreken vindt u bij Vloerenwinkel. Wij bezorgen uw bestelde laminaatvloeren gratis in Zwijndrecht. Kom naar onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek en neem gerust de offerte van de concurrent mee.

Km afstand vanuit Zwijndrecht: 25
Reistijd vanuit Zwijndrecht met de auto: 18 minuten
Reistijd openbaar vervoer: 52 minuten
Laminaatvloeren laten bezorgen in Zwijndrecht: Gratis

Ridderkerk

Vloerenwinkel ligt ongeveer 20 km van Ridderkerk vandaan. Vloerenwinkel staat bekend als de voordeligste vloerenspecialist van Zuid-Holland. De voordeligste laminaatvloeren van Ridderkerk en omstreken vindt u bij Vloerenwinkel. Wij bezorgen uw bestelde laminaatvloeren gratis in Ridderkerk. Kom naar onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek en neem gerust de offerte van de concurrent mee.

Km afstand vanuit Ridderkerk: 20
Reistijd vanuit Ridderkerk met de auto: 16 minuten
Reistijd openbaar vervoer: 45 minuten
Laminaatvloeren laten bezorgen in Ridderkerk: Gratis

Dordrecht

Vloerenwinkel ligt ongeveer 32 km van Dordrecht vandaan. Vloerenwinkel staat bekend als de voordeligste vloerenspecialist van Zuid-Holland. De voordeligste laminaatvloeren van Dordrecht en omstreken vindt u bij Vloerenwinkel. Wij bezorgen uw bestelde laminaatvloeren gratis in Dordrecht. Kom naar onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek en neem gerust de offerte van de concurrent mee.

Km afstand vanuit Dordrecht: 32
Reistijd vanuit Dordrecht met de auto: 26 minuten
Reistijd openbaar vervoer: 55 minuten
Laminaatvloeren laten bezorgen in Dordrecht: Gratis

Barendrecht

Vloerenwinkel ligt ongeveer 17 km van Barendrecht vandaan. Vloerenwinkel staat bekend als de voordeligste vloerenspecialist van Zuid-Holland. De voordeligste laminaatvloeren van Barendrecht en omstreken vindt u bij Vloerenwinkel. Wij bezorgen uw bestelde laminaatvloeren gratis in Barendrecht. Kom naar onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek en neem gerust de offerte van de concurrent mee.

Km afstand vanuit Barendrecht: 17
Reistijd vanuit Barendrecht met de auto: 15 minuten
Reistijd openbaar vervoer: 54 minuten
Laminaatvloeren laten bezorgen in Barendrecht: Gratis

Papendrecht

Vloerenwinkel ligt ongeveer 20 km van Papendrecht vandaan. Vloerenwinkel staat bekend als de voordeligste vloerenspecialist van Zuid-Holland. De voordeligste laminaatvloeren van Papendrecht en omstreken vindt u bij Vloerenwinkel. Wij bezorgen uw bestelde laminaatvloeren gratis in Papendrecht. Kom naar onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek en neem gerust de offerte van de concurrent mee.

Km afstand vanuit Papendrecht: 28
Reistijd vanuit Papendrecht met de auto: 20 minuten
Reistijd openbaar vervoer: 74 minuten
Laminaatvloeren laten bezorgen in Papendrecht: Gratis

Goeree-Overflakkee

Vloerenwinkel is de dichtbijzijnste vloerenspecialist van Goeree. Woont u in Oud-Beijerland, Hellevoetsluis en Rockanje dan is de Vloerenwinkel enkel tussen de 10 en 15 minuten rijden. Wij bezorgen uw bestelde laminaatvloeren gratis in Goeree. Kom naar onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek en neem gerust de offerte van de concurrent mee.

Km afstand vanuit Goeree: +- 20km
Reistijd vanuit Goeree met de auto: +- 15 minuten
Reistijd openbaar vervoer: +- 40 minuten
Laminaatvloeren laten bezorgen in Goeree: Gratis

Maak een afspraak

Maak voor meer informatie of om de showroom te bekijken een afspraak

Snel contact
Bel mij terug
E-mail ons
Kopje koffie?